Příprava na maturitní zkoušku – didaktický test (aktualizace 2022)

30. 04. 2022

Maturitní zkouška je pro někoho krásné období, pro druhého období plné stresu. Ať jste v první nebo druhé skupině, v tomto článku se vám s přípravou na maturitu pokusíme pomoci. Ti, kteří nás znáte, tak si možná říkaté, proč máme článek pro maturanty, když jsme stránka především k procvičení pravopisu.

Pravdou je, že od roku 2011 jsme vytvořili stovky testů, článků, cvičení, tipů, … Některé z nich využijí žáci na základních školách, jiné poslouží skvěle i maturantům právě k přípravě na didaktický test, který je součástí maturitní zkoušky z českého jazyka.

Práce se textem a literatura

Asi všichni víte, že didaktický test z českého jazyka je zaměřen především na práci s textem, pro tyto účely vám k procvičení skvěle poslouží tyto testy:

Pravopis a větný rozbor

Zaujalo nás, kolik učiva ze základní školy didaktický test obsahuje, proto se vám možná budou hodit tyto odkazy. Navíc bývá problém, že za celou dobu studia na střední škole, jste možná látku ani nezopakovali, takže znalosti ze základní školy se určitě hodí.

Určitě doporučujeme procvičit si větné členy, slovní druhy a především přehled vedlejších vět. Často se v testech vyskytují i kategorie u sloves.

Co by se vám ještě mohlo hodit…

Didaktický test je poměrně komplexní, proto je dobré se na něj i komplexně připravit. Výčet těchto článků je směs toho, s čím se v otázkách můžete setkat:

Našich 20 vybraných testů je jen začátek, určitě je zcela zásadní i procvičovat testy z minulých let na stránkách CERMATu.

Všem maturantům mnoho štěstí! 😉

Pošli tento příspěvek svému blízkému