Jak se k nám dostávají návštěvníci – výběr „divných“ slovíček

25. 02. 2015

Dnešní článek na blogu je spíše pro pobavení. Vybrali jsme z našeho analytického nástroje (Google Analytics pozn. red.) nejzvláštnější klíčová spojení, ze kterých na Pravopisně.cz přicházejí návštěvníci.

Je to výběr ze 7 000 klíčových slov, které nám každý měsíc přináší velkou část návštěvnost z přirozeného vyhledávání (z vyhledávačů Seznam.cz a Google.cz).

Samozřejmě zde nevypíšeme všechny vyhledávané fráze, takový seznam by vás unudil, protože by byl neskonale dlouhý a nezáživný. Klíčová slova jako diktáty online, online cvičení, pravopis a další jsou očekávaná.

Proto jsme vybrali slova, která byste v kombinaci se vzdělávacím portálem Pravopisně.cz nečekali.

Jak se k nám obskurně dostávají?

Mnohá klíčová slova se pojí s naší sekcí častých češtinářských chyb. Dost případů je spojeno s významovou záměnou cvičení (alias diktáty) a cvičení (cviky pro …). Další jsou více či méně zábavné překlepy, které doufejme byly opravdu dílem zlotřilého tiskařského šotka a ne záměrem pisatele.

Televize i pravopis

Velmi zajímavý byl „otec Fura“. Nevíme jak vy, ale my jsme rozhodně vyrostli na dobrodružném televizním seriálu Pevnost Boyard – právě zde byla postava Fury. Proč k nám někdo přišel přes tohle klíčové spojení? Nejspíše došlo v očích vyhledávače k záměně s častou chybkou týkající se fúry a fůry.

Další početnou účast zajistili ti, kteří hledali správný pravopis daného slova či souvětí a zadali ho celé do vyhledávacího políčka u jednotlivých vyhledávačů.

Školní povinnosti volají

I taháky u nás žáci hledají. Zde je i velmi výrazný trend vyhledávat na telefonním zařízení naše pravidla pravopisu, a to především v dopoledních hodinách. Pročpak asi žáci hledají pravidla zrovna během školní výuky? 🙂

Pošli tento příspěvek svému blízkému