Souhrnné cvičení pro 9. ročník – najdi chybu ve větě 2

15 úloh | Typ cvičení Pravocviko | Obtížnost 9. třída ZŠ, Střední škola

V deváté třídě už by vás nemělo zaskočit v pravopisu vůbec nic. Zkuste toto cvičení, které je pro poslední ročník základní školy připravené. Váš úkol je snadný – najít ve větách chyby.

Cvičení obsahuje 15 vět, ve kterých se objevuje průřez pravopisných jevů od 3. do 9. ročníku základní školy. Pro přípravu ale poslouží i dospělým, kteří se chtějí udržovat v pravopisné kondici.

Spustit cvičení Zobrazit nejlepších 10

Zkuste si představit, jak těžký je výcvik psa na stopě. Páníček mu někde venku schová mlsku. Nejlíp brzy ráno, kdy je ještě rosa. Pak vezme chlupáče, přivede ho na začátek trasy, zavelí a zbytek přenechá jeho citlivému nosu. Pejsek už ví, co má dělat. Jde po stopě. Vlhká půda v sobě zatím stále drží lidský pach. Musí se však hodně soustředit, protože blízké okolí nabízí i spoustu jiných, zajímavých podnětů k čmuchání, jako je například vůně jiných zvířat…

I my si dnes zahrajeme na stopaře. Přichystali jsme si pro vás 15 úloh formou pravocvika. Někde ve větách jsme pro vás schovali mlsky. Vašimi zbraněmi budou znalosti, dosavadní pečlivý výcvik a čenich korektora. Tak směle do toho. Schválně – kolik chyb vyčmucháte?

Pošli tento příspěvek svému blízkému