Co může nabídnout Pravopisně.cz učitelům češtiny a celkově školám?

Co může Pravopisně.cz nabídnout samotným učitelům? Jak jim ulehčíme práci? Pro ně jsme připravili dnešní článek, protože nikde výrazně tyto výhody a funkčnosti na míru neprezentujeme. Raději jsme se věnovali obsahové části pro žáky a studenty a tyto doplňky jsme vytvářeli spíše mimoděk.

Čím Pravopisně.cz může pomoci češtinářům a školám:

Cvičení k tisku

Vezměme to postupně. Pokud by si učitel chtěl stáhnout pravopisná cvičení k vytištění (jak pro žáky s prázdnými políčky na vyplnění, tak i pro sebe řešení), musí u daného cvičení (například u souhrnného diktátu s vánoční tematikou) kliknout na tlačítko Stáhnout řešení pro tisk a zaregistrovat se u nás. Poté bude mít bezplatný přístup ke stahování všech zadání a řešení u doplňovacích cvičení.

Původně jsme tuto podmínku zde neměli, ale žáci si při procvičování mohli rovnou stáhnout řešení, což nebylo ideální.

Této nadstandardní funkce využává přes 3 528 učitelů češtiny z celé České republiky.

Domácí úkoly

Další možností, jak si ulehčit práci při výuce, je možnost zadávat cvičení jako domácí úkol. Mnozí učitelé připravovali pro své žáky speciální typy úkolů, které museli doma splnit.

Nyní stačí zadat žákům některé z cvičení na Pravopisně.cz a mají hned o práci méně.

Více o nové funkci domácích úkolů najdete na našem blogu. Byla to jedna z nejpoptávanějších funkcí, které jsme pro platící školy doplnili.

Jak vypadá administrace učitelského profilu

Školní Prémium multi-licence

Učitelé mohou spravovat pro svou školu tzv. školní Prémium multi-licence – ty umožňují žákům dané školy neomezeně procvičovat – jak v samotné škole, tak i doma pro domácí procvičování.

Tyto licence vždy hradí samotná škola a těchto jednotlivých licencí může mít až 1 000. Ve větších objemech máme pro školu množstevní slevy.

Objednat multi-licencí může každý učitel, který je u nás zaregistrovaný – při objednávce vyplní fakturační údaje své školy a po uhrazení školou dojde k aktivaci.

Návod k objednání a aktivaci multilicencí najdete zde v sekci Pro školy.

Výukový materiál

Na mnohých školách jsou už standardně počítače používané při výuce – případně jsou dostupné na hodinách informatiky. Právě v těchto hodinách je náš vzdělávací projekt velmi využíván (dle našich interních statistik).

Učitelé využívají náš obsah přímo pro procvičení daného učiva v hodině.

Více typů cvičení

Papírové klasické cvičebnice nabízejí jen málo typů cvičení – většinou v nich je jen doplňovačka (do prázdných polí na začátcích, uprostřed či na koncích slova musí žák doplnit požadované i/y či jiná písmenka). V on-line prostředí projektu Pravopisně.cz jsou dostupné tyto typy cvičení:

Zvukové diktáty naruby

Nebylo to v plánu, ale mnozí pedagogové češtiny používají naše zvukové diktáty pro své ulehčení přímo v hodinách. Řeknou žákům, aby si připravili tužku a papír a pustí jim náš audio diktát. Nejdříve rychlou verzi, poté pomalou a nakonec rychlou. Poté seberou papíry a…

Stačí jen opravovat. Více práce s tím nemají.

Statistiky žáků

Nově registrovaným studentům ukládáme jejich výsledky z pravopisných cvičení (z doplňovaček, testů, pravokvízů, pravoxes a pravocvik) do tzv. studentských profilů. Díky nim mají žáci jasný přehled o svých výsledcích a svém vývoji.

Doporučte registraci svým žákům, abyste měli všichni přehled o chybách a zlepšeních.

Generování diktátů na míru žákům

Pro učitele jsme připravili unikátní generátor cvičení a diktátů, který jsme nazvali +Pravopisně.cz. Během 15 vteřin si vytvoříte unikátní diktát z vybraných pravopisných kategorií (klidně můžete smíchat i vyjmenovaná slova a velká písmena či jakékoliv jiné kategorie) a hned ho můžete vytisknout pro své žáky.

Generátor pravopisných diktátů +Pravopisně.cz

Diktát dostanete jak se zadáním, tak řešením a vysvětlením = výrazně si tím ulehčíte vyhodnocování diktátu. Stejně rychle vytvoříte i další varianty (A, B, C, …) a citelně si zjednodušíte přípravu do školy. Tuto aplikaci jsme více jak rok vyvíjeli ve velmi úzké spolupráci s desítkami učitelů češtiny z celé České republiky!

Připravujeme

Chybí vám něco u nás?

Učitelé a pedagogové – využili byste i další funkce či typy cvičení na našem serveru? Napište si o ně. Pokud o ně bude velký zájem, rádi je doplníme pro všechny.